lördag 12 januari 2013

TrappaDet är frågan om...ska man måla med linolje färg eller dom nya färgerna?
Hur länge ska man inte gå på trappen om man målar med Linoljefärgen?
Tips mottages gärna.
Sov så gott ! kram

posted from Bloggeroid

10 kommentarer:

Prinsessorna på Bellevue sa...

Vilken jättefin trapp! Väldigt lik vår, smal och brant! Hoppas det löser sig med målarfrågan...

Ha en fin söndag!

Kraam
Petronella

Nellie sa...

Hej! Vet inget om linoljefärger. Men det går ju att måla varannat steg först och vänta, och sedan målas resterande steg. Markera de nymålade stegen med tex en peng eller ngt annat, så man vet vilka man får trampa på. Men det kanske blir lite för besvärligt och småfarligt för dina småttingar dock!?

Mina drömmars hus sa...

Så fin trappa, den likar vår. Jag målade vår trappa vit föst, men uj uj så mycket skräp som syntes hela tiden.
Målade den sen grå i samma ton som våra innerdörrar.
Blev toppen,
Jag målade fyra gånger med golvfärg, tror att det är det bästa att använda om du inte vill att det ska bli slitet och hålla för små springande fötter.
Torkar fort.
Ha en bra dag
Kram kram
AC

Lisa-Maja sa...

En underbar trappa!!! Vill Du inte ha den som den är? Jag målade vår trappa i en vanlig vattenbaserad färg (Flugger) i ett så lågt glansvärde som mäjligt, Det blev bra men slitstyrkan var ganska dålig men torktiden OK, några timmar. Jag kan rekommendera en helt ny färg, ny i Sverige men väl använd, bl a i England. Annie Sloan`s Chalk Paint. Lätt att måla med, upbygd på vatten och krita, torkar fort (0,5 tim) och finns i många nyanser eller också blandar du ihop en själv. Sen måste du försegla färglagret och det gör du genom vax eller lack. Själv skulle jag lacka men de finns de som vaxar också, beror lite på hur hårt slitage det kommer att bli. Gå in på Annie Sloans hemsida så kan du läsa mer. Vill du fråga ...kan du vända dig till Sarah James Larsson på Storegården och fråga henne, hon har agenturen här i Sverige och kan det mesta därom. Jag har också målat en del med färgen så du får gärna fråga mig så ska jag svara det jag kan. Lycka till!!

kram lisamaja

Tina sa...

Jag hade inte valt en vit färg, grå är snyggt som kontrast och vitt ser lätt smutsigt ut. Det finns en färg som är gjord för trappor, inte så blank så man halkar. Alla färger har ju sina egenskaper och det är bäst att läsa på burkarna om hur de torkar osv.
Grått är så snyggt, sedan är det ju en smaksak vilken nyans. Inte för mörk kanske då trappen inte har så mycket öppningar. Kommer att bli kanon och vilket fint underarbete du gjort!!
Jag blir så nyfiken på 'skorna'...

kraam o ha en fin söndag!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ser att du fått många jättebra tips, att måla vartannat steg är fiffigt, men gäller och ha koll!
Trappan är jättefin, ska bli roligt och se vad ni gör med den.
Kramar
AnnaMaria

House number 11 sa...

Vilken underbar trappa! Det ska bli så roligt att se hur det blir och hur du väljer att måla!
Spännande!
Kram Jenny

LantlivsAnette sa...

Linoljefärg ska ju vara det allra bästa, men jag har aldrig målat mde det just för att torktiden är såå himla lång..och det är ju svårt i en trapp där man ska gå hela tiden..
Kraaam Anette

Fru Sirlig sa...

Hej Sirpa! God fortsättning på det nya året! Vad mycket ni hunnit gjort. Det kommer bli så fint. Apropå färgvaltt så brinner ju jag för de traditionella linoljefärgerna. Ottossons har en nyans som heter pärlgrå som upplevs ganska ljus. Linolefärg slits och åldras vackert i ert fina 1800 tals hus. Lycka till vad ni än väljer kram Helene

Rosa i huset i vitt sa...

Jättehärlig trappa..nån vitgrå nyans skulle nog jag ha tagit....
ha en bra kväll
kram Rosa